Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

A 2013-as év Tekerj akció konkrét eredményei PDF Nyomtatás E-mail

tekerj hu

A Háromszéki Közösségi Alapítvány által 2013. szeptember 13.-án szervezett „Tekerj egy jó célért” rendhagyó adománygyűjtő akció keretében, több mint 150 biciklis járult hozzá jelképesen is négy közösségi projekt támogatásához.

A Tekerj akció résztvevőinek és támogatóinak köszönhetően a következők valósultak meg Sepsiszentgyörgyön:

Távdiagnosztikai EKG-készülék a város időseinek

UntitledA Gyulafehérvári Caritas Együtt az idősekért – korszerű beteggondozást Sepsiszentgyörgynek projektje a szociális szférát képviselte az akcióban. A projektet közel 40 kerékpáros, több cég és magánszemély is támogatta. Az adományokból 2.144 lej gyűlt össze, amellyel egy távdiagnosztikai EKG-készüléket vásárolt a szervezet.
A „HeartView” nevű készülék egy miniatürizált eszköz, amely  az adatokat saját memóriájában rögzíti, ezek telefonon keresztül továbbítódnak a bukaresti Elias kórházhoz, ahol a kardiológus szakorvosok a beérkezett adatokat gyorsan és pontosan értelmezik. Az eredményeket elektronikus levél formájában legkésőbb 15 perc múlva visszaküldik, szakorvosi javaslattal együtt.
Az EKG készülék lehetővé teszi az  ágyhoz kötött idősek helyben gondozását, megkönnyítve a folyamatot és lényegesen lerövidítve az utat a méréstől az eredményig.


Legyél Te is a Fák barátja! környezetvédő kampány Sepsiszentgyörgyön

2013. október 19.-én zajlott Sepsiszentgyörgyön, az Erzsébet parkban a szabadtéri felvilágosító kampány Mihály József és Toró Attila szervezésében, amelyen mintegy 50, zömében a Rétyi Nyír természetvédelmi területet illetve a háromszéki erdőtarolásokat bemutató fotóanyag volt megtekinthető. A kampány költségeit a Tekerj akció projekt-támogatása biztosította, azaz összesen 1.596 Ron.

fak baratjaA gyerekek óriás puzzle-ekkel játszottak, játékosan ismerkedtek a helyi természeti kincsekkel. A kicsik a puzzle mellett fenyőfa alakúra kivágott rajzlapokon képileg megfogalmazták az általuk  fenyőfákról gondoltakat.
Ugyanakkor egy fotóháttér lehetőséget teremtett a látogatók, arra sétálók között is, hogy családi vagy csoportos fotót készítsenek a „Legyél te is a fák barátja!” feliratú táblával.fak baratja1

 A felvilágosító kampány célja a széleskörű tájékoztatás és tudatosítás volt a rétyi fűrészüzem környezeti hatásairól, illetve a beruházás egész megyét érintő hatásairól.

Az akcióra készült anyagok:

  • 50 darab fóliázott A4-es természetfotó
  • 100 darab kemény kartonból kivágott fenyő-rajzlap
  • 1 darab 150×80 cm-es fenyőfa alakú fotó háttér
  • 2 darab 70×100 centiméteres puzzle
  • 200 darab magyar nyelvű szórólap
  • 100 darab román nyelvű szórólap
  • 50 darab „Legyél te is a fák barátja!” feliratú lehúzos

fak baratja2

 Tatami szőnyeg a SportAll klub karatékáinak!

A csapat részére a Tekerj akción begyűlt és a HKA által kézbesített 1.716 RON felhasználása
tatami2014. január 15.-én megtörtént. A kitűzött célt az egyesület úgy valósította meg, hogy a biciklizők és támogatók hozzájárulásával gyűlt összeget közel kétszeresével kiegészítette, és a 6.930 RON összértékű karate szőnyeget (ún. tatami) megvásárolta.
Az akció sokat segített a régóta dédelgetett terv megvalósításában, hiszen az összegyűlt pénz és a projekt támogatottsága alapot jelentett további források bevonására.

A közel 100 nm-es sportszőnyeg sok-sok gyermeknek jelent örömet, kellemesebbé teszi az edzéseket és növeli a karaté sport színvonalát Sepsiszentgyörgyön.

Dani Kinga mozgáspark után kültéri edzőpark Sepsiszentgyörgyön

A HKA projektje nyerte el a leginkább a támogatók tetszését, az edzőparkért 3.900 lejre tekertek a sepsiszentgyörgyiek, ezt az összeget a HKA megduplázta, így a szeptemberi akció végeredménye 7.764 lej lett. A kapott árajánlatok alapján a mozgáspark felszerelésének költsége 13.000 Ron, a hiányzó összeget az alapítvány a decemberben szervezett jótékonysági bál  bevételéből valamint a Global Fund Dél-afrikai alapítvány támogatásából pótolta ki.
Az edzőpark az Olt negyed városi körzetben valósul meg, az alapítvány a polgármesteri hivatallal együttműködésben ez év tavaszára tervezi a park avatását.

park

Köszönet minden lelkes biciklizőnek és támogatónak, akik adományukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ezek a projektek megvalósuljanak Sepsiszentgyörgyön!

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio