Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Tehetség Alap PDF Nyomtatás E-mail

Székelyföldi Tehetség Alap

Alakult: 2015. november 13-án, Sepiszentgyörgyön

Kezdeményező: Háromszéki Közösségi Alapítvány

Alapkezelő: Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács

Az alap létrehozásának célja: a Székelyföldön élő tehetséges, anyagiakban korlátozott tehetséges gyermekek és fiatalok támogatása.

Az alap felhasználásának módja: évente egyszeri egyösszegű támogatás biztosítása nyílt pályáztatási rendszerben.

Támogatás mértéke: 1 000 Ron/személy (kb. 70 000 Huf)

Évente tervezett támogatások száma: 100

Alapító Okirat

Székelyföldön 98 000 gyermek és fiatal tanul iskolai és felsőoktatási rendszerben. A tehetséggondozásban ismert arányok alapján, a tanulók 20%-a átlagon felüli képességekkel rendelkezik. Jelen pillanatban Székelyföldön egyetlen program létezik, amely szervezetten nyújt ösztöndíjtámogatást tehetségeknek: az Ady Endre ösztöndíj program, amelyet a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács bonyolít az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából. Ennek köszönhetően évente, számszerűen 58 ösztöndíj kerül kiosztásra.

Figyelembevéve a folyamatosan romló állami oktatási rendszert, iskoláink számának csökkenését, az elszegényedés folyamatát Székelyföldön, úgy érezzük, hogy nemzeti közösségünk végveszélybe került, nincs helye a találgatásoknak, cselekedni kell.

A Háromszéki Közösségi Alapítvány kezdeményezésére 2015. november 13.-án vállalkozók és magánszemélyek önzetlen hozzájárulásával, 5 625 euro kezdőértékkel megalakult a Székelyföldi Tehetségalap. Az alap felhasználása azt a célt szolgálja, hogy megerősítsük a közösségünknek azt a fiatal, alkotó rétegét, amely felelősen viszonyul a tehetségéhez és a saját maga hasznosulásán túl munkája és tevékenysége által nyújtani tud a közösségnek is.

A közösségi kártya programról ismert és elismert alapítvány az Ujjvárossy Közösségi Alap átlátható kezelésével bizalmat nyert a háromszéki polgároktól, erre a bizalomra valamint a többéves ösztöndíj program gyakorlatára építve kezdeményezésünket sikerrel megvalósíthatónak látjuk.

alapito okirat vegleges

Felhívással fordulunk minden jószándékú emberhez, akinek fontos a székelység sorsa és megmaradása Szülőföldjén, hogy támogassa a Székelyföldi Alapot! Bármilyen kis összeg fontos, segítséget jelent céljaink megvalósításában. Nincs kevés összeg, csak érdektelenség nemzeti ügyünk iránt. Adományaikat örömmel fogadjuk az alábbi számlák egyikén:

Számlatulajdonos: Háromszéki Közösségi Alapítvány

Bank: Román Kereskedelmi Bank (Banca Comerciala Romana – sucursala Sf. Gheorghe)

Számlaszám:

RO97RNCB0124118922700001 (RON)

RO43RNCB0124118922700003 (EUR)

RO16RNCB0124118922700004 (USD)

IBAN kód: RNCBROBU

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

 
 
Copyright © 2010-2011 - Háromszéki Közzösségi Alapítvány | Honlapkészítés Digital Studio