Tekerj egy jó célért! Háromszéki Közösségi AlapítványA Háromszéki Közösségi Alapítvány által 2013. szeptember 13.-án szervezett „Tekerj egy jó célért” rendhagyó adománygyűjtő akció keretében, több mint 150 biciklis járult hozzá jelképesen is négy közösségi projekt támogatásához.

A Tekerj akció résztvevőinek és támogatóinak köszönhetően a következők valósultak meg Sepsiszentgyörgyön:

 

Távdiagnosztikai EKG-készülék a város időseinek

tvdiagnosztikai ekgA Gyulafehérvári Caritas Együtt az idősekért – korszerű beteggondozást Sepsiszentgyörgynek projektje a szociális szférát képviselte az akcióban. A projektet közel 40 kerékpáros, több cég és magánszemély is támogatta. Az adományokból 2.144 lej gyűlt össze, amellyel egy távdiagnosztikai EKG-készüléket vásárolt a szervezet.
A „HeartView” nevű készülék egy miniatürizált eszköz, amely az adatokat saját memóriájában rögzíti, ezek telefonon keresztül továbbítódnak a bukaresti Elias kórházhoz, ahol a kardiológus szakorvosok a beérkezett adatokat gyorsan és pontosan értelmezik. Az eredményeket elektronikus levél formájában legkésőbb 15 perc múlva visszaküldik, szakorvosi javaslattal együtt.

Az EKG készülék lehetővé teszi az ágyhoz kötött idősek helyben gondozását, megkönnyítve a folyamatot és lényegesen lerövidítve az utat a méréstől az eredményig.

Legyél Te is a Fák barátja! környezetvédő kampány Sepsiszentgyörgyön

2013. október 19.-én zajlott Sepsiszentgyörgyön, az Erzsébet parkban a szabadtéri felvilágosító kampány Mihály József és Toró Attila szervezésében, amelyen mintegy 50, zömében a Rétyi Nyír természetvédelmi területet illetve a háromszéki erdőtarolásokat bemutató fotóanyag volt megtekinthető. A kampány költségeit a Tekerj akció projekt-támogatása biztosította, azaz összesen 1.596 Ron.

A gyerekek óriás puzzle-ekkel játszottak, játékosan ismerkedtek a helyi természeti kincsekkel. A kicsik a puzzle mellett fenyőfa alakúra kivágott rajzlapokon képileg megfogalmazták az általuk fenyőfákról gondoltakat.

Ugyanakkor egy fotóháttér lehetőséget teremtett a látogatók, arra sétálók között is, hogy családi vagy csoportos fotót készítsenek a „Legyél te is a fák barátja!” feliratú táblával.

A felvilágosító kampány célja a széleskörű tájékoztatás és tudatosítás volt a rétyi fűrészüzem környezeti hatásairól, illetve a beruházás egész megyét érintő hatásairól.

Az akcióra készült anyagok:

  • 50 darab fóliázott A4-es természetfotó
  • 100 darab kemény kartonból kivágott fenyő-rajzlap
  • 1 darab 150×80 cm-es fenyőfa alakú fotó háttér
  • 2 darab 70×100 centiméteres puzzle
  • 200 darab magyar nyelvű szórólap
  • 100 darab román nyelvű szórólap
  • 50 darab „Legyél te is a fák barátja!” feliratú lehúzos

Tatami szőnyeg a SportAll klub karatékáinak!

tatamiA csapat részére a Tekerj akción begyűlt és a HKA által kézbesített 1.716 RON felhasználása

2014. január 15.-én megtörtént. A kitűzött célt az egyesület úgy valósította meg, hogy a biciklizők és támogatók hozzájárulásával gyűlt összeget közel kétszeresével kiegészítette, és a 6.930 RON összértékű karate szőnyeget (ún. tatami) megvásárolta.

Az akció sokat segített a régóta dédelgetett terv megvalósításában, hiszen az összegyűlt pénz és a projekt támogatottsága alapot jelentett további források bevonására.

A közel 100 nm-es sportszőnyeg sok-sok gyermeknek jelent örömet, kellemesebbé teszi az edzéseket és növeli a karaté sport színvonalát Sepsiszentgyörgyön.

Dani Kinga mozgáspark után kültéri edzőpark Sepsiszentgyörgyön

dani kinga mozgaspark tekerjA HKA projektje nyerte el a leginkább a támogatók tetszését, az edzőparkért 3.900 lejre tekertek a sepsiszentgyörgyiek, ezt az összeget a HKA megduplázta, így a szeptemberi akció végeredménye 7.764 lej lett. A kapott árajánlatok alapján a mozgáspark felszerelésének költsége 13.000 Ron, a hiányzó összeget az alapítvány a decemberben szervezett jótékonysági bál bevételéből valamint a Global Fund Dél-afrikai alapítvány támogatásából pótolta ki.

Az edzőpark az Olt negyed városi körzetben valósul meg, az alapítvány a polgármesteri hivatallal együttműködésben ez év tavaszára tervezi a park avatását.

Köszönet minden lelkes biciklizőnek és támogatónak, akik adományukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ezek a projektek megvalósuljanak Sepsiszentgyörgyön!

 

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio