10 éves a Háromszéki Közösségi AlapítványAlapítványunk idén töltötte a tizedik születésnapját. Hálával tartozunk mindenkinek, aki csatlakozott programjainkhoz, segített hogy segíthessünk.

Az elmúlt tíz évben igyekeztünk ott lenni mindig, ahol egyedül már nehezen ment. A helyi közösség erejével olyan változásokat sikerült előidéznünk, amelyek az emberek életét előlendítette. Tehetségeket karoltunk fel, mozgásparkokat hoztunk létre, helyi vállalkozók fejlődésében igyekeztünk segítségre lenni és talán sorolhatnánk napestig, mi mindent csináltunk már KÖZÖSEN, EGYÜTT.

Elköteleződtünk a a helyi közösség fejlődését szolgáló tevékenységek támogatása mellett. Nap mint nap azon dolgozunk, hogy azonosítsuk a közösség szükségleteit és az adományozóinkat sarkallva a problémákra megoldásokat találjunk.

2020. az újratervezés éve volt mindenki számára. Alapítványunk naptárában idén tíz program szerepelt, több befejezett és sajnos volt, amit több ízben is halasztani kényszerültünk. A járvány miatt kénytelenek voltunk a működési költségeinken csökkenteni, igyekszünk a programjainkat maradéktalanul megvalósítani, ha szerényebb körülmények között is.

Idei programjainkról, röviden

Tavasszal az alapítvány őshonos gyümölcsfák telepítését szorgalmazó programjának köszönhetően (Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének) 5175 csemetét osztottunk ki 15 háromszéki településen, további 5000 tölgy-, juhar- és vadcseresznye-csemetéket ültettünk a Napkapu program keretében, Sepiszentgyörgy határában.

A sürgősségi állapot idején 14 ezer lej értékben segítettük élelmiszercsomaggal a kritikus helyzetben levő családokat a Salvatore Egyesület önkénteseinek közreműködésével, míg a Vedd, védd a helyit! címszó alatt pedig egy online értékesítési felületet kínáltunk azoknak a vállalkozóknak, akiknek fel kellett függeszteniük tevékenységüket. A sepsiszentgyörgyi Csíki negyed egyik, főleg hátrányos helyzetűek által lakott elhanyagolt tömbházában cselekvő közösséget sikerült kialakítani, és az alapítvány a helyi vállalkozóknak is fejleszt egy eMag-szerű webáruházat, amely várhatóan tavaszra lesz működőképes.

Köszönjük szépen a Bertis kft.-nek, az Arcon kft.-nek, Ördög kft.-nek, a MultiNr. kft.-nek, a Bodora kft.-nek és Mucsi Mihálynak (Agri-Com kft.) az alapítványnak nyújtott támogatást, amely lehetőséget ad számunkra, hogy a közösség érdekében cselekedhessünk.

Üdvözlet Székelyföldről - Háromszéki Közösségi AlapjtványÁldott Karácsonyt kívánunk, és sok SZERETETET, egészséget és békességet az űj esztendőben!

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio