Háromszéki Közösségi Alapítvány - Tekerj egy jó célért! - 2020Vajna János 2020. augusztus 10.-én reggel 7 órától másnap hajnalig terkert. Célja az volt, hogy biztatást adjon másoknak: minden nehézség legyőzhető, az akadályokat túlléphetjük, ha szívből akarjuk. Ugyanakkor akciójáal adományokat gyűjtött a Kovásznam Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesületének, közel 10 000 lej értékben. Összesen 29 kört tekert, 5 800 m szintkülönbséget valósított meg, ami megfelele a TranszHimalája magasságának.

 

Az alábbiakban Vajna János beszámolója:

„A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van.

Szóval az első 2000 méter szintkülönbség jobban ment, mint terveztem. A cukromat probáltuk 140-180 körül tartani. Biztonságosabbnak véltük ezt, mint a 100-150-et tartani. A 12. körnél leesett a cukrom. 3000 m szintkülönbségnél egymás után 3szor esett le a cukrom, ezáltal nagyon sok szénhidrátot kellet bevinnem. Hányingerem, volt kb 30 percet feküdtem a padon, közben megmasszíroztak. 4000 m szintkülönbségig kegyetlen volt. Úgy éreztem, elfogytam fizikailag, de hála a kísérőknek, erőt vettem magamon. Közben már a cukromat is sikerült ~200-ra stabilizálni. Ekkora már nehezemre esett bármit is ennem, de muszáj volt energiát bevigyek. Közben besötétedett, de nekem ez fel sem tűnt. 5000 m után szinte minden körnél kerültek kísérők. De lassan elfogytak. Ekkor jöttek ki Sasáék, akik a jelenlétükkel nagyon sokat segítettek. Sajnos csak 3 kört tudtunk együtt menni, mert megint hányingerem lett. Probáltam enni-inni, beültem az autóba melegedni. Majd 2 óra után arra jutottunk, hogy az egészségem érdekében befejezem. Nagyon hálás vagyok a Háromszéki Közösségi Alapítványnak és a Kovászna Megyei Cukorbeteg Egyesületnek, hogy ez így összejött, nélkülük nem sikerült volna. Valamint az összes szurkolónak és tekerőknek köszönöm, hogy támogattak. A Mont Everest - re nem értem fel, de a Mount Blanc-ra igen, sőt kicsit túl is teljesítettem. 234 km-t tekertem 12 óra 19 perc alatt 5744 m szintkülönbséggel. 3,5kg-ot fogytam. Azonkívül, hogy izomlázam van, semmi bajom. Mentálisan nem voltam elég erős, hogy folytassam, a jövőben biztosan megfogom csinálni!”

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio