Napkapu - csemeteültetés2021. április 17-én, szombaton 125 résztvevővel, 2.5 évestől ötven évesig, összesen 1500 csemetét (tölgy, juhar é vadcseresznye) ültettünk el az erdő alatt, az örkői bánya alatt. Először kitisztítottuk a területet, 10 zsák szemetet szedtünk össze, amit a TEGA azonnal el is szálíltott, majd Bereczki Barna erdőmérnök elmagyarázta és megmutatta, hogyan kell ültetni.

Ezt követően kis csoportokra oszolva mindenki hozzáfogott: a nagyobbak ástak, ültettek, a kicsik hordták a vizet, öntöztek. A polgármesteri hivatal egy ciszterna vizet hozatott a helyszínre, így a kicsiknek is volt foglalatosságuk. A jó hangulató ültetés délután háromig tartott, tízórai szünetet is tartva közben. A maradék 3500 csemetét fizetett ültetőkkel ültetjük el a hét folyamán.

Az önkormányzat a terület védelmét sánccal oldja meg. Az ültetés alatt motorosokat kellett visszatérítsünk, ez komoly problémát jelent. A sánc miatt szekerekkel nem tudnak átjárni, de négykerekűvel és motorral kiváló terep. Ezért kérjük szépen, hogy legyenek figyelemmel abban a zónában, ahol a csemeték cseperednek. Az önkormányzat figyelmeztető táblákat fog elhelyezni, de addig is fontos, hogy ügyeljenek az arrajárók.

Szervező: Háromszéki Közösségi Alapítvány
Partnerek: Sepsiszentgyörgy Önkormányzat, Magyar Kulturális Intézet, Sepsiszentgyörgy, Kónya Ádám Művelődési Ház, Sugás Állami Erdészet, Tega Köztisztasági Vállalat
Támogató: a program megvalósulását a Magyar Kormány támogatta.

2021 BGA logo

 

 

A Közösségi Kártya egy törzsvásárlói kártya, amely hangsúlyt fektet a helyi közösség támogatására.

Közösségi kártya

Háromszéki Termék / Háromszéki Vállalkozás

Védjegy program

Köztéri befektetések -

Köztéri befektetések

Élő hagyományos mesterségek Székelyföldön - DVD-k

Webshop

A Háromszéki Közösségi Alapítvány programjai

Programok

hka logo© 2021 Háromszéki Közösségi Alapítvány
520014 Sepsiszentgyörgy Templom utca 1A
Tel.: +40 267 351 959

 

Megvalósult a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásával.

Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával - BGA Alap

Webfejlesztés, karbantartás:
Digital Studio